Review: groentenpuntenslijper

12797734_649592468513601_483958572_n

Elke foodie heeft het wel eens op Pinterest voorbij zien komen, veggetti, spaghetti van groenten. Dat kun je maken met een dunschiller, maar een echte foodie heeft daar natuurlijk haar materiaal voor. Zie hier, de groentenpuntenslijper van de SoLow! Werkt hij? En moet je morgen naar de SoLow rennen? Je leest het hier.

Bij de Cook&Co zag ik laatst ook al een groentenpuntenslijper liggen om veggetti van te maken. Helaas pastte die niet in mijn studentenbudget, dus ik liep door. Vandaag was echter mijn lucky day. Ik liep de SoLow binnen omdat ik eigenlijk enkelsokjes nodig had, die vond ik natuurlijk niet. Maar ja, eenmaal binnen moet je toch even de winkel door. Bij de kookartikelen blijf ik altijd net iets te lang staan, en toen zag ik dit. Een groentenpuntenslijper voor 1,50! Die ging natuurlijk in mijn winkelmandje. Maar werkt hij ook? En moeten jullie nu allemaal naar de SoLow rennen? Ik heb hem voor je gestest.

Ik gebruikte een courgette. Het eerste begin was veelbelovend. De courgette kwam in mooie linten uit de puntenslijper. Het ging ook makkelijker dan ik verwachtte. Positief dus. Toen ik wat verder sleep ontstond een probleempje. M’n courgette was te dik. Helaas! Ik draaide m’n courgette om en ging verder aan de achterkant. Uiteindelijk had ik dus toch een grote berg linten, maar het middenstukje moest ik toch echt zelf snijden. Zie hier het resultaat:

IMG_1168

Pro’s:

  • De groentenpuntenslijper van de SoLow is goedkoop!
  • De courgette kun je heel gemakkelijk door de slijper draaien.
  • De linten zijn mooi dun.
  • Het ziet er leuk uit, en hé, het oog wil ook wat.

Con’s

  • Je courgette’s of komkommers mogen niet te dik zijn, de slijper heeft namelijk niet zo’n grote diameter.
  • De linten zijn wel vrij breed. Het is dus niet echt spaghetti, maar meer een soort van hele brede pappardelle.

Eindconclusie:

Voor die 1,50 zou ik zeggen, gewoon doen! De groentenslijper van de Cook&Co is vast beter, maar met deze kom je ook een heel eind.

Liefs,

Miss Havermout

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s