Koken met Zonnatura: Appel-kaneelwafels met Roasties

Vorige week maakte ik heerlijke breakfast springrolls met de vanille-cashew Roasties van Zonnatura. Deze week was het tijd voor een tweede recept. Ook dit keer werd het een luxe ontbijtje. Ik bakte appel-kaneelwafels met een topping van appel-kaneel Roasties. 

Ik moet eerlijk zeggen dat de vanille-cashew Roasties by far mijn favoriet zijn. De appel-kaneel variant is ook lekker, maar voor mij kan hij niet tippen aan de vanille-cashew. Toch wilde ik ook met deze Roasties een lekker receptje maken en als je het aan mij vraagt is die missie geslaagd. De combinatie van zachte warme wafels met de lekker knapperige Roasties is echt een feestje op je bord! En het ziet er misschien super de luxe uit, toch zijn deze wafels een hartstikke verantwoord ontbijtje. Havermout, ei en appel, niks mis mee. Daarnaast bevatten de Roasties van Zonnatura 30% minder suiker dan andere muesli’s en granola’s in de supermarkt. Je kunt er dus gerust wat van over je gezonde wafels strooien.

Voor het wafelbeslag gebruikte ik havermout, een ei, wat melk, een appel en kaneel (het snufje zout dat echt essentieel is voor de perfecte wafels was ik vergeten, oeps). Deze ingrediënten mix je tot een beslag met de staafmixer en dan doet je wafelijzer de rest. Mocht je nu geen wafelijzer hebben, geen paniek, je kunt met dit beslag namelijk ook gewoon pannenkoeken bakken.

appel kaneel wafel5

Met het onderstaande recept kun je één grote wafel bakken, zoals op de foto, en je houdt dan nog een beetje beslag over waarvan je ongeveer 1/3 wafel kunt bakken. Deze kun je bijvoorbeeld bewaren om als snack te eten bij je kop thee om tien uur of je neemt hem mee als tussendoortje naar je werk. Koud zijn deze wafels namelijk ook erg lekker.


Appel-kaneelwafels met Roasties

Ingrediënten (voor 1 grote wafel + 1/3 wafel)

– 30 gram havermout (of ander meel naar keuze als je niet van havermout houdt)
– 1 ei
– 1 appel
– 50 milliliter melk
– 1 theelepel kaneel
– een snufje zout
– boter of olie om het wafelijzer in te vetten
– ter garnering: 20 gram Zonnatura appel-kaneel Roasties

Extra: wafelmaker (of een koekenpan om pannenkoekjes te bakken van dit beslag) en een staafmixer

Bereiding

1. Snijd de helft van de appel in blokjes (de andere helft kun je opeten of bewaren voor de garnering).
2. Doe de havermout, het ei, de appelblokjes, de melk, de kaneel en een snufje zout in een kom en mix alles met de staafmixer tot een beslag. Je kunt ervoor kiezen om alles helemaal fijn te pureren met de staafmixer, maar je kunt ook wat minder lang mixen zodat er nog wat stukjes appel in je wafels zitten.
3. Verwarm het wafelijzer en vet het in. Je kunt hiervoor een bakspray gebruiken of wat boter of olie en een bakkwastje.
4. Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Zorg dat deze bedekt is met een egale laag beslag. Bak de wafels vervolgens op de middelhoge stand in ongeveer 5 minuten goudbruin. De exacte baktijd is afhankelijk van het wafelijzer dat je gebruikt.
5. Leg de wafel op een bord en garneer hem met de overgebleven appel, wat kaneel en de Zonnatura Roasties.
6. Van het beslag dat je overhoudt kun je nog een kleine wafel bakken. Lekker als tussendoortje bij een kop koffie of thee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s