Recept: Chai latte havermoutje met homemade chai spice mix

Havermoutpapjes hoeft je niet per se met water of melk te maken. Ik heb bijvoorbeeld al eens een havermoutje gemaakt met Cocio chocolademelk en eentje met appelsap. Vandaag heb ik een andere variant voor je: een havermoutpap met chai latte. Made from scratch, dus ik geef je ook het recept voor een homemade chai spice mix. 

Op school maakten we een tijdje geleden tijdens de les productverwerking een chai latte. Na het proeven was er nog wat over en dat mocht ik mee naar huis nemen. De volgende ochtend mixte ik die chai latte met wat havermout en het resultaat was een lekker ontbijtje. Wel vond ik de chai latte die we op school maakten erg zoet, daarom vond ik het wel een leuke uitdaging om er mijn eigen draai aan te geven. Na wat experimenteren heb ik het perfecte recept gevonden, mét homemade chai spice mix.

Voor de chai spice mix meng je gewoon de volgende ingrediënten door elkaar (de specerijen kun je gewoon in de supermarkt kopen, maar in de toko zijn ze een stuk goedkoper):

chai-havermoutje

Vervolgens gebruik je deze chai mix voor je ontbijtje. Hieronder heb ik de recepten voor twee chai latte havermout varianten opgeschreven: een warm havermoutpapje en een koude overnight oats.


Chai latte havermout met homemade chai spice mix

Voor een warme havermoutpap

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 volle theelepel chai spice mix (recept hierboven)
– 2 zachte dadels
– 250 milliliter melk
– 40 gram havermout
– Optioneel: een beetje honing

Extra: een blender of staafmixer

Bereiding:
1. Doe de melk, dadels en de chai spice mix in een blender of in een bakje voor de staafmixer. Blend dit tot de dadels helemaal fijn gemixt zijn.
2. Doe de chai-melk mengsel in een pannetje en voeg hier de havermout aan toe.
3. Warm de havermoutpap op onder af en toe doorroeren. Na 3 tot 5 minuutjes is je havermoutpapje klaar.

Voor de overnight oats

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 volle theelepel chai spice mix (recept hierboven)
– 2 zachte dadels
– 200 milliliter melk
– 40 gram haver vlokken
– 1 theelepel chiazaad
– Optioneel: een beetje honing

Extra: een blender of staafmixer

Bereiding (de avond van tevoren):
1. Doe de melk, dadels en de chai spice mix in een blender of in een bakje voor de staafmixer. Blend dit tot de dadels helemaal fijn gemixt zijn.
2. Doe het chai-melk mengsel in een potje en voeg hier de havervlokken en chiazaadjes aan toe.
3. Sluit het potje af met de deksel en zet je overnight oats een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je meteen aanvallen.

Tip: je kunt je chai havermoutje garneren met noten, zaden of wat fruit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s