Recept: Blueberry bars

Het is weer Zondag Bakdag! Tijd om de keuken in te duiken voor een lekkere appeltaart of heerlijke chocolate chip cookies. Lekker, maar je kunt ook gaan voor deze blueberry bars. Een stuk gezonder en je hebt meteen een lading healthy snacks voor volgende week.Ze zeggen wel eens: ‘A sunday well spent, brings a week of content’. Dat geldt zeker wanneer je op je lazy sunday deze heerlijke blueberry bars maakt. Met dit recept maak je 8 repen, zodat je de hele week een lekkere, gezonde snack mee naar school of je werk kunt nemen.

blueberry-bars

De bodem voor de repen maakte ik van een mengsel van banaan en de Healthy Nuts mix van Keyzeroats. Daarop liggen lekkere sappige blauwe bessen met een dun laagje honing. En omdat chocolade het antwoord is op alles, no matter the question, goot ik een lekker laagje chocolade over de repen. Zo versla jij die middagdip komende week wel!


Blueberry bars

Ingrediënten (voor 8 repen):
Voor de bodem 
– 2 rijpe bananen
– 150 gram Healthy Nuts mix van Keyzeroats
– 50 gram havermeel
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
– 2 theelepels honing

Voor de topping
– 125 gram verse blauwe bessen
– een beetje honing

Voor de chocoladesaus
– 3 blokjes hele pure chocolade (ik gebruikte de chocolade van Ombar)
– 1 theelepel kokosolie

Extra: een cakeblik of vierkant bakblik en bakpapier

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de banaan en meng deze met de Healthy Nuts, havermeel, kokosolie en honing.
3. Bekleed het cakeblik met bakpapier en verdeel hier het banaanmengsel over. Spreid het met de achterkant van een lepel uit tot een gladde, egale laag.
4. Verdeel de blauwe bessen over het cakeblik en druk ze een beetje in het banaanmengsel. Druppel wat honing over de bessen.
5. Bak de repen 30 minuten op 175 graden.
6. Maak als de 30 minuten bijna om zijn alvast de chocolade saus. Smelt de blokjes chocolade in de magnetron of au bain marie. Voeg vervolgens 1 theelepel kokosolie toe en roer dit tot een glad mengsel.
7. Haal het cakeblik uit de oven en snijd de plak in 8 repen. Verdeel de chocoladesaus de repen. Je kunt de repen warm eten, maar je kunt ze ook even laten afkoelen zodat de chocoladesaus hard wordt.
8. Bewaar de repen enkele dagen in de koelkast of vries ze in.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s